Formulari de cerca

 

MANCOMUNITAT

EL MARQUESAT

Alfarb
  • Localització:

Municipi situat a la Vall dels Alcalans, creuat pel riu Magre pel sector més occidental del terme. El territori és de superfície irregular, sense altures destacades, està drenat per diversos barrancs. Excepte per la part sud l'envolten muntanyes de petita elevació. El terreny és calcari i amb argila en unes quantes zones. La vegetació és escassa, principalment de muntanya baixa i espart. El riu Magre, que creua el terme de Nord a Sud, serveix en part de límit amb Catadau. Al paratge de la Falaguera brolla la font de la Mola, d'aigües molt apreciades per a la curació de malalties hepàtiques i renals.

 

  • Llocs d’interés:

Alfarb disposa, entre el seu patrimoni històric i artístic, d’unes pintures rupestres pertanyents a l'art llevantí, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es localitzen al Barranc de la Falaguera, paratge d'extraordinària riquesa botànica i paisatgística. Des 1999 la Conselleria de Cultura s'encarrega del manteniment i conservació de les pintures.

Més informació del Barranc de la Falaguera: Història i natura.

 

- Església de Sant Jaume Apòstol

Es desconeix la data de construcció, però va ser restaurada el 1964. A l'exterior, a l'esquerra de la façana, s’alça la torre, de tres cossos més el campanar. El perfil respon al típic estil valencià, és a dir, remat afilat sostingut per quatre contraforts perforats per arcs i cúpula de ceràmica. A l'interior observem una ordenació de tradició gòtica amb capelles entre els contraforts i cor elevat als peus del temple. Destaca l'abundant decoració ornamental del rococó valencià. Altres elements a destacar són el presbiteri, assentat sobre tres escalons i decorat per un retaule d'escaiola, de línies molt neoclàssiques amb la imatge de Sant Jaume al centre; la capella de la Comunió, situada a l'esquerra del presbiteri, coberta per una volta de canó de tres trams amb llum natural; i la sagristia, la qual es cobreix amb voltes i una cúpula central, molt petita, sobre petxines i tambor.

 

 

- Torre medieval y restes romanes

Situada a la Plaça de Dalt, es tracta d'una torre rectangular d'obra gòtica o morisca, relativament ben conservada. El castell, segons alguns autors, és d'origen romà i es troba en una situació estratègica, una zona lleugerament elevada al costat del riu Magre, a la bifurcació dels camins vells de València i Xàtiva.

 

 

 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30