Formulari de cerca

 

MANCOMUNITAT

EL MARQUESAT

Els hàbits de vida saludable no entenen de diversitats funcionals
El taller de foment de l’autosuficiència de la Mancomunitat del Marquesat introdueix l’esport en la seua planificació acadèmica com a eix clau en la millora de la qualitat de vida dels participants

Esport sense barreres. Podria ser el lema de la nova línia curricular empresa per el taller d’integració de persones amb diversitat funcional de la Mancomunitat del Marquesat. I és que l’activitat física, convenientment adaptada als nivells de capacitat i a les condicions i habilitats de cada individu, reporta uns beneficis immensurables que resulten de particular interès en l’àmbit de l’autosuficiència i la realització personal.

Qualsevol quefer diari, per intuïtiu i rutinari que puga semblar a priori, requereix d’unes mínimes dots de coordinació i gesticulació. Amb la perspectiva de treballar aquest àmbit, el taller d’integració de l’organisme mancomunat ha incorporat al programa quotidià dels seus integrants exercicis gimnàstics i de mobilitat, com a eina essencial en la cerca de una millora en la seua qualitat de vida. Els resultats han sigut immediats.

Les activitats de dinamització suposen un repte per als alumnes amb dificultats funcionals. No obstant,  mitjançant un enfoc creatiu i divertit, els individus obtenen la motivació necessària i assoleixen els objectius particulars, fet que comporta una immediata millora de la seua autoestima. A més a més, la introducció d’aquestes dinàmiques com a rutina permet als components del programa l’adquisició d’hàbits de vida activa i saludable i, indissociablement, un creixement del benestar.

D’altra banda, el treball de repetició de gestos en els límits de les capacitats motrius de cada participant permet a curt termini la millora de les seues possibilitats llindar i l’escomesa d’accions quotidianes que requereixen d’aquestes mínimes habilitats. Esta faceta esdevé particularment rellevant en la persecució de la plena autosuficiència.

Finalment, les activitats plantejades per el taller de la Mancomunitat fomenten en essència l’esperit de superació, que resultarà clau contra les adversitats en la seua extrapolació a l’àmbit de la integració social.

 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31