Formulari de cerca

 

MANCOMUNITAT

EL MARQUESAT

La cuina com a ferramenta d’integració social i immersió cultural per Sant Dionís
  • Taller
La Mancomunitat del Marquesat commemora el 9 d’Octubre amb la celebració d’un taller d’elaboració de dolços típics en el marc del seu programa per a persones amb diversitat funcional.

Els participants en el taller d’integració social per a persones amb diversitat funcional i psíquica de la Mancomunitat del Marquesat gaudiren d’una productiva jornada gastronòmica i cultural amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana.

El programa, que persegueix la millora de les facultats cognitives i motrius dels seus participants amb l’objectiu d’incrementar la seua autosuficiència quotidiana, trobà en l’efemèride de Sant Dionís l’excusa perfecta per treballar conceptes genèrics com la tradició popular i capacitats bàsiques com la de preparació d’aliments. Així, els alumnes del taller s’immergiren de ple en la cultura del 9 d’octubre amb una seqüència d’activitats vinculades a un dels elements protagonistes de la diada: la mocadorà.

Primerament, els responsables del taller transmeteren nocions fonamentals d’higiene en la cuina, amb la fabricació de barrets i l’explicació de les directrius bàsiques en la manipulació d’aliments. A continuació, els participants foren artífexs en primera persona de la tradició culinària de Sant Dionís i, manipulant productes elementals com ametles i ous, elaboraren amb les seues pròpies mans els típics massapans, dolços entre els que no faltaren les característiques “piules i tronadors”.

Per finalitzar, i com no podia ser d’altra manera, els esporàdics cuiners remataren la seua creació amb l’emblemàtic mocador, que decoraren al gust amb els colors de la Senyera.

 

   
       
   

 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30